Použitie arganového oleja potravinárskeho priamo z Maroka

BIO ARGANOVÝ OLEJ POTRAVINÁRSKY - POUŽITIE A ÚČINKY ARGANOVÉHO OLEJA

 arganový olej 
Extra panenský Arganový olej je lisovaný z prvých plodov orecha Arganu. Tento veľmi vzácny a mimoriadne cenný olej je 100% prírodná organická látka bez konzervantov, s obsahom 0% cholesterolu.
Pre jeho silné regeneračné, liečebné, protizápalové a antibakteriálne účinky sa mu hovorí aj tekuté zlato, alebo marocké zlato. Berberi používajú arganový olej po celé stáročia pri varení, liečení, aj na kozmetické účely.
Obsahuje 80% esenciálnych nenasýtených mastných kyselín, najmä Omega 9 a Omega 6. BIO arganový olej má niekoľkonásobne vyšší antioxidačný potenciál ako olivový olej. Obsahuje karotenoidy, fytosteroly a skvalen.
Kozmetický čistý arganový olej zlepšuje regeneráciu buniek, pomáha proti infekciám a nachladeniu, zmierňuje zápaly, stimuluje krvný obeh a priaznivo pôsobi na pokožku i vlasy.
Arganový olej sa vyznačuje aj nezvyčajne vysokým množstvom vitamínov A, E a F. Takmer zázračné účinky tohto výlučne prírodného produktu prispievajú k dobrému zdraviu a ochrane pokožky pred škodlivými vplyvmi znečisteného životného prostredia.
Svojím zložením a chuťou je arganový olej nezastupiteľný v gastronómií. Gastronomický arganový olej dodáva jedlám jemnú orechovo-sladkastú chuť.
Arganový olej potravinársky sa vyrába z pražených jadier plodov stromu argania spinosa, jadrá sa pražia pri stálej teplote, aby sa zjemnila horká chuť plodov, výsledkom je príjemná oriešková chuť arganového oleja potravinárskeho bez straty vitamínov a účinných látok. 
arganový orech arganový olej potravinársky bio arganový olej
  • 19g      nasýtené mastné kyseliny
  • 35g      polonasýtené mastné kyseliny
  • 45g      nenasýtené mastné kyseliny
  • 0g        glucidy
  • 46,2% omega 9
  • 35,5% omega 6
  • 0,1%   omega 3
  • Og       sodík
  • O,7g    vitamín E (tocopheroly )
  • Energia 828 kcal, 3400 kjoul

ARGANOVÝ OLEJ POTRAVINÁRSKY - POUŽITIE

  • čajovú lyžičku 3x denne pred jedlom
  • do šalátov
  • do krémov
  • do omáčok
  • do polievok…
  • na mäso, hydinu, ryby….. tesne pred dovarením

Komentáre